Poslední představení v Berouně

Lev nepřekročil svůj stín a opět vybojoval „pouze“ devátou příčku. Porazil však jak Rusy tak Francouze! :) 

Již popáté se ukázal Fanklub Lev Praha na ledě v Berouně v rámci tradičního Mistrovství ČR v amatérském hokeji. Tentokrát bylo novinkou, že krom českých a slovenských týmů dorazily do malebného Berouna i tým z dalekého Lipetsku ( Moskevská oblast, Rusko) a týmy z Francie. Byl to tak o to zajímavější turnaj pro Lvy.

Lev poskládal velmi silnou sestavu na tento turnaj. V brance Lukáš, který Berounský led dobře zná, obrané dvojice tvořil nejlepší hráč týmu Honza Slavík a Jirka Šimek kapitán známý jako Cantona. Druhou obranu složil trenér Peťan z „legionářů“ Holcman s Jelínkem (Lvi ze Světlé nad Sázavou). Útočné formace sice překvapivé omluvenky na poslední chvíli trochu oslabily, přesto sestava byla více než dobrá. Kuba Mihál slovenský mladý bojovník, ruský matador Sergej Davydov, zkušený bojovník Ondra Křivský. Hrající trenér Petr Urban samozřejmě nechyběl. Probuzený střelec Tomáš Smutek a Patrik Vítovec se Sašou Horkým uzavírali našláplou sestavu. Do konečné fáze turnaje se zapojil ještě navrátilec Standa Jílek, který po dlouhé době oblékl Lví dres a pomohl tak v posledním zápase.

Zápas velmi rychlý na úvod turnaje ideální. Rusové měli ve svém středu dva velmi dobré hráče, kteří byli nebezpeční. Bylo vidět, že Lipetsk ví jak hrát aby využil jejich dovednosti a Lvům trvalo, než dokázali obranou hru přizpůsobit. Do vedení šel Lev 1:0 ale hned bylo srovnáno. A na druhý gól Lvů v první části hry dokázal Lipetsk odpovědět dokonce dvakrát. 

Do poslední části hry tak šel Lev z mankem gólu. Situaci ještě zhoršil Mironov který zvýšil na 4:2. Lev musel bojovat, bylo nutné uspět v prvním zápase. Vlajku Lvů opět zvedl Honza Slavík snížil na 3:4. Kubo pak zajistil nádherně vyrovnání brejkem a krásným blafákem. Lev tak měl remízu, ale přišel o ni pět vteřin před koncem bohužel si našel Sergej Pirogov nap řední tyči místečko nad ramenem Lukáše a Lev tak přišel o bod. Velká smůla i chyba Lvů, že si nepohlídali tak těžko nabitou remízu.

https://www.ahl.cz/soutez/mcra_b/zapas/?zapasid=12626

Stator je známým soupeřem z Berouna a proto Lvi vlétli do zápasu jak nejlépe mohli. Nic jiného nezbývalo, Lev chtěl jít z druhého místa a tak musel vyhrát. Skóre otevřel v oslabení Holcman, který trefil nad vyrážečku a Lev vedl po první části hry. Bohužel ve hře čtyři na čtyři v druhé části srovnali Statoři na jedna jedna a zanedlouho střelou po zemi se ujali vedení. 
Probudil se však střelec Saša, měl čas si srovnat kam vystřelí a nemýlil se, krásný vingl. Lev vyrovnal na dva dva. Do vedení poslal Lvy Páťa Vítovec hrající s bolestmi žeber a zad, i přesto propasíroval mezi rukou a tělem brankaře a dal vítězný gól. 
Lvi ještě potvrdili vedení dvěma góly v závěru. Kubo Mihál zvyšoval na 4:2 to už soupeře zlomilo a Pert Urban rozhodl o konočné podobě skóre 5:2. Skvěle zachytal Lukáš a tak si Lev zajistil druhou příčku ve skupině.

Sobota – Osmifinále – Svinčice těsně vyhrála a vyřadila Lev z medailových bojů

Nešťastné momenty v osmifinále bohužel poslali Lev opět do dolních pater a bojů jen o konečné umstění. I když  do vedení šel Lev po krásném úniku a zakončení Kuby Mihála po perfektním pasu od Honzy Slavíka, bohužel rychle soupeř vyrovnal a nabíral na tempu. Svinčice hrála pěkně a důrazně. Vyrovnával Holík a na dva jedna zvyšoval ještě v první třetině Kučera a Svinčice byla na koni. Lev vyrovnal ale Petrovi Urbanovi byl gól neuznán, rozhodčí ztratil kotouč z dohledu a tak pískl ale předčasně trenér Fanklubu měl kotouč stále na holi, ale bohužel. Vyrovnání se nekonalo, naopak Jokerit Svinčice šli do vedení tři jedna. 
Nutno podotknout, že na obou stranách bylo hodně vyloučení a hra se velmi drobila. No to hrálo do karet hlavně Jokeritu, ten vedl. Ve druhé fázi hry se podařilo z tlaku konečně prosadit. Urban dal gól mezi betony po závaru z buly pěknou střelou. Bylo už jen přibližně 40 vteřin do konce ale Lev bohužel i v šesti při odvolaném brankaři nezvládl vyrovnat. O gól prohra, přesto prohra. Lev šel do bojů o deváté místo
 

Neděle – skupina o deváté místo – Poprvé proti Francouzům a hned vysoká výhra

Francouzi byli sympatičtí, tým který měl své dobré hokejisty, ale přeci jen hokejově trošku slabší celek. Lev tak neměl problémy se soupeřem ze země galského kohouta. Dobrý zápas měl Ondřej Křivský který zaznamenal dvě branky.
Padl první hattrick pro Lva v turnaji, trenér Petr Urban se gólově prosadil hned třikrát. Branku se podařilo vsítit i naší ruské posily Sergeji Davydovovi. Pěkný svižný zápas a Lvi si konečně v pohodě zahráli pěkný hokej. Lev již vyhlížel poslední soupeře a doufal, že nakonec devátou příčku vybojují 

 

Neděle – odjezd velkého počtu hráčů

Exodus mnoha hráčů z kabiny Lva bohužel oslabila sílu Fanklubu, ale rozhodně ne bojovnost. Naopak zůstala jedna pětka která byla připravena dohrát celý turnaj tak jak se sluší a patří. Nakonec ještě přijel podpořit Lva Standa Jílek, kterému moc děkujeme, alespoň byl jeden na střídání

Proti zřejmě nejslabšímu týmu nastoupil Lev v sedmi statečných. V brance naštěstí zůstal Lukáš Křepela, a post za post se střídali Lvi: Standa Jílek, Honza Slavík, Tomáš Smutek kapitánské „káčko“ měl Sergej Davydov, Saša Horký byl na značkách též, Petr Urban samozřejmě také. Tito hráči se postarali o krásný hokej v první části hry byli velmi produktivní.
Tomáš Smutek dvakrát překonal skvělého brankaře Lesku Lipetsk. Honza Slavík se prosadil také dvakrát po pěkných akcích téměř na jeden dotek. Peťa Urban přidal také gól. Lesk Lipetsk se sice také prosadil a snížil na 1:4, ale vícekrát Lukáše nepřekonal. V poslední části hry Lev tlačil jak snad nikdy předtím. I když sil nemohl mít nikdo už snad ani 5% přesto to byl silný tlak. Ale Lipetsk měl v brance nejlepšího brankaře turnaje. Pochytal snad vše. Téměř vše v závěru zápasu se ještě prosadil trenér Urban a udělal tak tečku za sezonou. 
MČRA Beroun 17 - Fanklub Lev Praha

Aktuality

Čtvrtá sezona pro Fanklubový hokejový tým!

Je to tu, konec léta je sice smutná část roku, ale pro hokejisty naopak. Protože začínají ledy, tréninky, zápasy a různé akce spojené se životem týmu a to je jednoduše řečeno obrovský svátek! Začíná již čtvrtá sezona našeho týmu. Po loňské veleúspěšné sezoně 2014 - 2015, kdy Lvi posbírali výhru na...

Fanklubový hokejový tým vstupuje do své třetí sezony!

Již třetí sezonu otevře Fanklubový hokejový tým, ačkoli mají Lví profíci pauzu a nehrají KHL. Přesto se letos Lví fanklub zúčastní několika turnajů je přihlášen do dalšího ročníku PLLH a zároveň sehraje jistě mnoho zajímavých přátelských utkání. Kdykoli je jakýkoli Lví fanoušek vítán. Odměníme se...

Aktuality

Čtvrtá sezona pro Fanklubový hokejový tým!

Je to tu, konec léta je sice smutná část roku, ale pro hokejisty naopak. Protože začínají ledy, tréninky, zápasy a různé akce spojené se životem týmu a to je jednoduše řečeno obrovský svátek! Začíná již čtvrtá sezona našeho týmu. Po loňské veleúspěšné sezoně 2014 - 2015, kdy Lvi posbírali výhru na...

Fanklubový hokejový tým vstupuje do své třetí sezony!

Již třetí sezonu otevře Fanklubový hokejový tým, ačkoli mají Lví profíci pauzu a nehrají KHL. Přesto se letos Lví fanklub zúčastní několika turnajů je přihlášen do dalšího ročníku PLLH a zároveň sehraje jistě mnoho zajímavých přátelských utkání. Kdykoli je jakýkoli Lví fanoušek vítán. Odměníme se...